Konkursi ndërkombëtar i Kitaristëve të rinj 2017


Edicioni i V i Konkursit Ndërkombëtar të Kitaristëve të Rinj do të zhvillohet në datën 07. Tetor 2017 në Universitetin e Arteve të Tiranës. Në këtë konkurs mund të marrin pjesë të gjithë kitaristët pa dallim kombësie apo gjinie. Do të ketë gjashtë kategori grupmoshash të ndryshme e do të zhvillohet vetëm një raund.

 

V. Tirana International Youth Guitar Competition 2017 
07. October 2017 at Tirana University of the Arts, concert hall 

 

 GRAND PRIX WINNER 2017:   LIS MUSTAFA (Kosovo)

 

 

Kategoria e pare - First Category / Ages  - 5 - 11 years old   

 

Name Surname  Nationality  POINTS PRIZE POSITION
Lis  Mustafa Kosovo 100 1 1
Oleand Zymeri Kosovo 97 1 2
Erind Bajo Albania 94.4 2 3
Melos Seferi Kosovo 94 2 4
Gerd Kurti Albania 93.4 2 5
Aidan Schneider U.S.A. 90.6 2 6

 

 

 

 

Kategoria e dyte - Second Category / Ages  12 - 13 years old

 

Name Surname  Nationality  POINTS PRIZE  POSITION
Edis  Hamiti Kosovo 98,3 1 1
Onid Jaupi Albania 98,3 1 1
Denis Hamiti Kosovo 97,3 1 2
Darti Xhelilaj Albania 92,7 2 3
Sidrit Zela Albania 88,3 3 4
Eros Bano Albania 87,7 3 5

 

 

 

 

Kategoria e tretë - Third Category / Ages 14 - 15 years old

 

Name Surname  Nationality  POINTS PRIZE POSITION
Arlind Kamberi Albania 90,3 2 1
David  Mere Albania 90 2 2
Emanuel Xhindi Abania 87,7 3 3
Gerard Hyseni Albania 85 3 4

 

 

 

 

Kategoria e Katërt - Fourth Category / Ages 16-18 years old

 

Name Surname  Nationality  POINTS PRIZE  POSITION
Shend Doli Kosovo 95,3 1 1
Fabian Gjoshi Albania 92,7 2 2

 

 

 

 

Kategoria e Pestë - Fifth Category / Ages 19 - 22 years old 

 

Name Surname  Nationality  POINTS PRIZE  POSITION
Nancy Gjerazi Albania 96 1 1

 

 

 

 

Kategoria e Gjashtë - Sixth Category / Ages 23 - 26 years old

 

 

 

Name Surname  Nationality  POINTS PRIZE  POSITION
Arben Hoxha Albania 95,3 1 1
Martina Gruber Austria 95 1 2

 

 

 

Kategorita

program i lirë    

I    moshat deri 11 vjeç

deri në 5 minuta

II   12 - 13 vjeç

deri në 7 minuta

III  14 - 15 vjeç

deri në 8 minuta

IV  16 - 18 vjeç

deri në 10 minuta

V   19 - 22  vjeç

deri në 10 minuta

VI  23- 26 vjeç

deri në 12 minuta

 

 

ÇMIMET

Çmimi GRAND PRIX 2017

- një kitarë Giannis SEINTOULAS me vlerë 5000 Euro

- performancë në Festivalin ndërkombëtar të kitarës së Tiranës 2017

- produksion profesional Audio/Video e performancës së edicionit 2017

- Pako speciale me tela nga kompania Aranjuez

 

Çmimi Grand Prix i akordohet kitaristit më të shquar dhe me nivelin më të lartë artistik nga të gjitha kategoritë e konkursit ndërkombëtar. Juria është e detyruar ta akordoje çmimin Grand Prix 2017, pavarësisht moshës apo kategorive të konkurentëve. Fituesi i çmimit Grand Prix do të performojë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve në koncertin përmbyllës të festivalit në dt. 07 tetor dhe është i detyruar të performojë me kitarën e çmimit nga Giannis Seintoulas.

Fituesit e çmimeve të para, të dyta dhe të treta, si edhe të gjithë pjesëmarrësit do të shpërblehen me dhurata nga Aranjuez strings dhe Diploma.

 

RREGULLORE E KONKURSIT 

  1. Programi duhet të interpretohet përmendësh!
  2. Afati i fundit i regjistrimit në konkurs është data 01. Tetor 2017! Regjistrimet pas kësaj date do të jenë të pavlefshme!
  3. Do të pranohen vetëm regjistrime të kryera në rubrikën "Regjistrimi Online" në faqen e internetit të festivalit.
  4. Të gjithë pjesëmarrësit nën 18-vjeç në datat e konkursit duhet të jenë të shoqëruar nga një person i i rritur. Minorenët e pashoqëruar nga të rritur nuk do pranohen në festival! Organizatorët e Festivalit dhe Konkursit ndërkombëtar të kitarës së Tiranës NUK mbajnë përgjegjësi për minorenët gjatë qëndrimit të tyre në konkurs!
  5. Juria do të gjykojë programin e zgjedhur të konkurentëve, interpretimin e tyre, aftësite artistike, stilistike dhe teknike si edhe prezencën skenike.
  6. Konkurentët duhet të respektojnë limitin maksimal të kohës së interpretimit të tyre sipas kategorive përkatëse
  7. Juria ka të drejtë të ndalojë performancën e çdo konkurenti nëse limiti kohor tejkalohet
  8. Organizatorët e konkursit si edhe fondacioni Guitar Foundation of Albania gëzojnë të drejtën e autorit për  regjistrimin audio ose video të performancës së çdo konkurrenti pa pasur detyrimin e pagesës ndaj tyre!
  9. Vendimet e jurisë janë të padiskutueshme. Çdo ankimim legal është i përjashtuar!

JURIA

President: Luciano POMPILIO (Italy)

Prof. Hans-Werner HUPPERTZ (Gjermani), Giannis SEINTOULAS (Greqi), Edison MISSO (Shqipëri)

PIKËT

95 - 100: çmimi i I-rë

90 - 94.99: çmimi i II-të

85 - 89.99: çmimi i III-të

00 - 84.99: Diplomë pjesëmarrjeje

 


 

FITUESIT 2015

 

Konkursi ndërkombëtar i kitaristëve të rinj, edicioni i III-të 2015

Çmimi GRAND PRIX:  NADJA JANKOVIC (Mali i Zi)

Fituesit e kategorive

Kategoria I:           Edis Hamiti (Kosovë)

Kategoria II:          Nadja Jankovic (Mali i Zi)

Kategoria III:         Melanie Skopljakovic (Zvicër)

Kategoria IV:         Aleksander Gil (Zvicër)

                              Victor Valisena (Itali)

Kategoria V:          Aljaz Cvirn (Slloveni)

Kategoria VI:         Pichawat Assawarungseekul (Tailandë)


 

FITUESIT 2014

 

Konkursi ndërkombëtar i kitarës (pa limit moshe), edicioni i II-të 2014

Çmimi i I-rë:          Callum Henshaw (Australi)

Çmimi i II-të:         Sasa Mitric (Mal i Zi)

Çmimi i III-të:        Franc Koruni (Shqipëri)

 

Konkursi ndërkombëtar i kitaristëve të rinj, edicioni i II-të 2014

Fituesit e çmimit Grand Prix të kategorive

Kategoria I:          Grigor Ylli (Shqipëri)

Kategoria II:         Noel Shutina (Shqipëri)

Kategoria III:        Tomorr Kumnova (Kosovë)

Kategoria IV:        çmimi nuk u akordua


 

FITUESIT 2013

 

Konkursi ndërkombëtar i kitarës (pa limit moshe), edicioni i I-rë 2013

Çmimi i I-rë:          Petar Culic (Kroaci)

Çmimi i II-të:         Eakachai Jearakul (Tailandë)

Çmimi i III-të:        Bozhana Pavlova (Bullgari)

 

Konkursi ndërkombëtar i kitaristëve të rinj, edicioni i I-rë 2013

Fituesit e çmimit Grand Prix të kategorive

Kategoria I:           Reina Dauti (Shqipëri)

Kategoria II:          Zeljana Jeric (Kroaci)

Kategoria III:         Silvio Bilic (Kroaci)

Kategoria IV:         çmimi nuk u akordua

Kategoria V:          çmimi nuk u akordua


 

 

 

 

Kind support of donors & contributors

SPONSORS